5 tips voor een snellere website

Snel, sneller, snelst! In onze hedendaagse maatschappij draait alles om snelheid en gebruikersgemak, dat geldt ook voor het internet. Een snelle website is daarom essentieel. Het vergemakkelijkt niet alleen het gebruik, maar het verhoogt ook de vindbaarheid. 

Volgens Walmart is het zelfs zo dat iedere seconde telt; zij hebben onderzocht dat per seconde laadtijd de conversie met 2% daalt! Conclusie: een snellere website leidt dus tot meer conversie.

Wij hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet, waarmee jouw website gegarandeerd sneller zal worden!  

#1: Gebruik kleinere afbeeldingen

De eerste tip is ook meteen de makkelijkste: gebruik geen grote afbeeldingen. Grote afbeeldingen hebben een langere laadtijd nodig en maken je website trager. Verklein daarom de afbeeldingen en verhoog zo de snelheid van je website. Er bestaan verschillende manieren om dit te doen, bijvoorbeeld via TinyPNG.

#2: Gebruik geen overbodige plug-ins 

Plug-ins worden veel gebruikt, vooral omdat ze het bouwproces van een website vergemakkelijken. Echter kunnen deze plug-ins een website ook vertragen. Gebruik daarom niet te veel plug-ins en wis eventueel onnodige plug-ins.

#3: Werk met cache geheugen 

Als je werkt met een cache, dan zal jouw website aanzienlijk sneller zijn. Een cache doet namelijk niets minder dan het opslaan van basisgegevens, zoals je logo of je banner. Als een bezoeker dan vaker op jouw website komt, hoeven deze elementen niet opnieuw ingeladen te worden. De (basis)elementen worden in het cache geheugen bewaard totdat er een wijziging plaatsvindt in de website.

#4: Optimaliseer de CSS      

Hoe ingewikkelder de website, hoe meer CSS, hoe meer HTTP aanvragen, hoe langzamer de website. Wat?! In het kort betekent dit dat de website langzamer wordt naarmate hij groter wordt. CSS is een afkorting voor Cascading Style Sheets, dit is een bestand waarin alle codes staan. HTTP, Hyper Text Transfer Protocol, is de communicatie tussen de webbrowser en de server. Als je de codes (CSS) beperkt, dan zullen er minder communicatie (HTTP) aanvragen plaatsvinden en dan zal de website een stuk sneller laden! Is coderen niet je sterkste vak? Dan zou ik dit kunstje overlaten aan een webontwikkelaar. 

#5: Gebruik een snelle hosting 

Volgens Google is een laadtijd van onder een halve seconden optimaal. Doet jouw website er langer over, dan kun je bij je host vragen naar een snellere mogelijkheid.

Modern Media Hub

Author Modern Media Hub

More posts by Modern Media Hub

Leave a Reply